Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Semalt Expert: Bireysel IP Adreslerini Engelleme

Yanlış verilere sahip bir web sitesinin işletilmesi biraz telaşlı olabilir. İç trafik ve istenmeyen trafik, küçük işletme faaliyetlerini ve yönetimlerini tamamen etkiliyor. Çalışanlarınızın trafiği gibi iç ortamdan oluşturulan trafik, bilginiz olmadan işinizi olumsuz yönde etkileyebilir. Çalışanlarınız sayfaları ziyaret edebilir ve tıklama oranını düşürür; dönüşüm algoritmalarınızın, Google Algoritmalarında kötü sıralanmasına yol açan bir senaryo olabilir.

image


Semalt Müşteri Başarı Yöneticisi Ivan Konovalov, IP adresiniz olan bazı tarayıcıların verilerinizi ve işletme kayıtlarınızı tamamen çarpıttırabileceği konusunda uyarıyor. BT uzmanlarına göre, işletmeler dahili trafik almak yerine harici trafik üretmek konusunda ısrar ediyor. Şans eseri, Google Analytics'teki son güncellemeler, işletme sahiplerinin kötü niyetli tehditleri, dahili trafiği ve IP adresleri tarafından kullanılan eski sistemlerin yenileriyle değiştirilmesi için çalışan Sınıfsız Etki Alanı Yönlendirme'yi hariç tutmasına ve engellemesine yardımcı olabilir.

Hesabınıza girmeye çalışan ve yönlendiren spam gönderenleri ve dolandırıcılıkla gizlice çalışan spam yapan kullanıcılar artık Google Analytics'i kullanarak etkili bir şekilde engellenebilir. Google Analytics'inizden temiz ve doğru veriler elde etmek kampanyanızın büyük bir başarısıdır. Bununla birlikte, 100'den fazla çalışanı bulunan büyük firmalara ve kuruluşlara, toplu IP adreslerini raporlarından hariç tutmak için yeni özellikler ve teknikler getirildi.


Google Analytics'teki CIDR sayısını nasıl belirleyebilirsiniz?

Sınıfsız Etki Alanları Arası Yönlendirme (CIDR), eski düzenleri yenileriyle değiştirmek için çalışan bir IP adresleme stratejisidir. CIDR genellikle çok sayıda çalışanı bulunan kuruluşlar için geçerlidir. Çoğunlukla, düzen bu aralıktaki bireylerin sayısını temsil etmek için sonunda eğik çizgi ile ifade edilir. Eğik çizginin sonunda sayı ne kadar büyük olursa, personel IP adresi o kadar az olur.

Daha fazla sayıda kişiye sahip bir kuruluştan, IP adreslerini, bot trafiğini ve saygın kuruluşların verilerini etkileyen dahili trafiği hariç tutmak için BT uzmanlarını çalıştırması önerilir. Belirli bir sitede kullanılabilen tek tek IP adreslerinin sayısını tanımlayan çevrimiçi bir araç da bulunmaktadır.

image


Bireysel IP adreslerini engellemek için bir görünüm filtresi oluşturma hakkında ipuçları

Google Analytics'teki 'Yönetici' sekmesini açın ve sekmenizin üstündeki 'özelleştirme veya Raporlama' simgesini tıklayın.
Google Analytics 'Emlak' simgesini ziyaret edin ve 'Görünüm' sekmesini seçin
Yeni bir adla yeni bir görünüm oluşturun ve yeni bir saat dilimi ayarlayın
Görüntüleme filtrelerinize gidin ve başka bir yeni filtre oluşturun ve 'IP'leri hariç tut'
Filtre türünüzü 'önceden tanımlanmış' olarak adlandırın ve yeni hedefi seçin. Bu durumda, 'bilinen IP adresinden gelen trafiği' seçin.
Bir sonraki görüntülenen kutuya gidin ve 'içeriği' nü seçin.
Aşağıda verilen kutuda IP aralığını doldurun ve iç trafik tespit ettiğiniz verileri kullanın
İşlemi tamamlamak için 'Kaydet' simgesini tıklayın
İç trafiği, yönlendiren spam'ı ve tek tek IP adreslerini engellemek ve hariç tutmak için filtreyi kullandıktan sonra, sonuçlar iki veya üç gün sonra gerçekleştiğinde ve üretildiğinde, değişikliklerinizi izlersiniz. Verilerinizi filtrelemeden önce, engelleme işlemi ile karıştıktan sonra değerli bilgilerin kaybolmasını önlemek için değerli verilerinizi varsayılan bir görünümde kaydetmeyi düşünün. Google Analytics, işletme sahiplerine ve çevrimiçi pazarlamacılara çok yardımcı olmuştur. Web sitenizin performansını etkileyen IP adreslerini ve CIDR'yi engellemek için Google Analytics'te oturum açın ve yukarıda listelenen adımları uygulayın.
Google Translate for Business:Translator ToolkitWebsite Translator

Click Here to get more information about SEO.
Sign In or Register to comment.