Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Semalt'den Tavsiye - Kişisel Verilerinizi Kimlik Avı ve Kötü Amaçlı Yazılım Dolandırıcılıklarından N

Mevcut çevrimiçi dünyada, kullanıcılar çok sayıda tehditle karşı karşıya. Bu tehditler, kullanıcıları kötü niyetli yazılımlarla gömülmüş siteleri ve bağlantıları tıklamaya yönlendiren yeni bir form alıyor. Sıkça bildirilenlerden bazıları "Hesabınızı şimdi güncelleyin!", Alternatif olarak "Siz sadece bir seyir kazandınız!" Gibi bir şey, hatta IRS'den bir tane de kullanıcı için bir geri ödeme olduğunu iddia ediyor.
Kimlik avı dünyasına yenisi olursa, bu açıklamalar gerçek fırsatlara benzeyebilir. Bununla birlikte, hepsi tek bir amaca ulaşmak için tasarlanmış e-postalar, metinler, telefon görüşmeleri şeklinde gönderilen "yem" tir. Hepsi, kimlik çalmak için kullanabilecekleri kullanıcının nakit, parolaları ve kişisel bilgilerini hedeflemektedir.

image


Semalt'in Müşteri Başarı Yöneticisi Andrew Dyhan, sisteminizi tehlikeli enfeksiyonlardan korumak için değerli bir kılavuz sağlar.

Çevrimiçi kullanıcılar açısından, IRS şu anda var olan kişisel ve finansal bilgilere yönelik tehditler konusunda insanları eğitmek için devlet gelir departmanı ve vergi endüstrisinden temsilcilerle bir araya geldi. Üç grup, saldırganla çalışarak, bunu tamamen sona erdirmek için daha iyi bir çözüm bulabileceklerine inanıyor.
Kimlik avı, bilgisayar korsanları için etkili olduğu için ciddi bir sorun teşkil ediyor. Her gün, bilgisayar korsanlarının, insanların güvenlik savunmalarını atlamak ve para veya kişisel verilerinizi çalmak için yeni bir yol geliştirmeleri için bir fırsat görevi görüyor. İnsanlar hata yapma ihtiyacı duyarlar çünkü bu faaliyetler vergilerini etkiler.

Bu tür bir suçla ilgili ana savunma hattı kullanılan teknoloji değil, onu kontrol eden kullanıcı. Makineler, kullanıcıların girdiği işlevleri yerine getirir; dolayısıyla, iletişim kurdukları kişiyle olan güven düzeyini belirleyen hiçbir şey yoktur. Suçlular, kullanıcının güvendiği veya tanıdığı bireyler veya kuruluşlar olarak tavır alacaktır. Bazı durumlarda, bir tanıdık hesabına saldırır ve spam e-postalar göndermek zorunda oldukları irtibat listesini kullanırlar. Normalde, banka, kredi kartı şirketi veya vergi yazılım sağlayıcısı olduğunu iddia ederler. Bazen, taleplerinin güvenilirliğini artırmak için bir hükümet ajansı olduklarını iddia etmek için daha uzun sürebilirler.

Bütün bunlarla birlikte hatırlanacak bir şey, meşru bir organizasyonun, e-postalar gibi gayriresmi iletişim araçlarını kullanarak kişisel bilgi talep etmesidir. Buna ek olarak, kişiyi bilgilendirmeye iten herhangi bir tehdit veya dava, meşru bir şirketin profiline uyar.
Gelen kutunuza veya güvencesi olmayan web sitelerine gönderilen aldatmaca e-postaları, kullanıcının bilgisi olmadan giriş yapan kötü amaçlı yazılım kaynaklarıdır. Cezaevleri cihaza tam erişime açarlar ve buldukları veriyi avantajlarına kontrol edebilirler.

image


Bunu önlemek için aşağıdaki yönergeleri izleyin:
Tüm şüpheli e-postalardan kaçının ve açıldıysa, gömülü web sitesi URL'lerini tıklamayın. Bağlantıy&#305
Sign In or Register to comment.