Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Çevrimiçi Sahtekarlık ve Sahtekarlık - Semalt Expert Pozlamayı En Aza İndirmeyi Bilir

Web sitesi bugün dünyanın dört bir yanındaki insanların yaşamında önemli bir rol oynamaktadır. Çoğu web sitesi orijinal içerik ve ürünler sunmaktadır. Bununla birlikte, çevrimiçi kullanıcıların hepsinden de dikkat etmeleri gereken başkaları da vardır. Bunun nedeni, çevrimiçi olarak yapılan dolandırıcılık ve aldatmaca hareketlerinin artması.

Semalt'ın önde gelen uzmanlarından Oliver King, çevrimiçi dolandırıcılık ve aldatmaca ile mücadelede yardımcı olabilecek konuları sunmaktadır.

En yaygın İnternet Dolandırıcılıkları

Dolandırıcıların şüpheli olmayan kullanıcılardan bilgi edinmeye çalıştıkları tarz çeşitliliğini sürdürmeye devam etmektedir. Aşağıda en iyi on internet ve e-posta dolandırıcılığı listesidir.

1. Nijeryalı dolandırıcılık

Bunlar, ayrıcalıklı olduklarını iddia eden ve miras bekleyen ve edinmek için yardıma ihtiyacı olan bir Nijeryalı'nın e-postalarıdır.

2. Garantili Kredi Kartı Kabul veya Kredisi

Bir kredi kartı veya kredi kabulünü garanti eder. Bazı kredi kartı şirketlerinin bir ücret talep etmesi nedeniyle inandırıcı görünebilirler.

3. Piyango Aldatmacası

Bunlar kurbanların çekilişe devam etmeleri, ancak asla kazanamamasıdır.

4. Kimlik avı

Bunlar, kullanıcıları cezbedici teklifler kullanarak kişisel bilgileriyle parçalamaya teşvik etmeye çalışan web sitelerine yönlendirmek için kullanılan bağlantılardır.

5. Fazla para cezası aldatmaca

Pahalı eşyalar için verilen yetkili olmayan para emirlerini çalınır. Bankaya yatırıldıktan sonra, dolandırıcı öğeyle birlikte denge ister. Daha sonra kurum, reddedilen bir ödemeyi bildirdi.

image


6. Kariyer fırsatları

Dolandırıcılar, istihdam için bir fırsat sunuyor ve komisyon ödemeleri için banka ayrıntıları istemektedir. Bu dolandırıcılık için kimlik çalma fırsatı buluyorlar.

7. Bağış bağışları

Bunlar, insanların varolmayan hayır kurumlarına para gönderdikleri kişilerin hayırseverlik özelliklerinden yararlanır.

8. Ücretsiz tatil

Seyahat dolandırıcılıkları, sadece kayıt ve varış üzerine pahalı girişim olduklarını anlamak için ücretsiz gibi gözükebilir.

9. Piramit şeması

Bunlar, dolandırıcıların e-postayla erişebileceği hafif bir varyasyona sahip zengin hızlı şemalardır.

10. Evin konforunda para kazanın

Bunlar bazen orijinaldir, ancak bazı dolandırıcıların sulu ipuçları karşılığında para göndermek gibi avantajlarından yararlanmak isteyebilirsiniz. Ayrıca spam gönderenlere daha avantajlı birden fazla reklam penceresi çalıştıran programlar da gönderebilirler.

Çevrimiçi Dolandırıcılık ve Sahtekarlık İstatistikleri

Dolandırıcılık, taklitleri, sahte bir kimlik kullanarak veya taklit hizmetler veya ürünler oluşturmayı içerir. İnsanlara, bu olayı göz önüne almaya özen göstermeleri istenir, çünkü bu da onların güvenliğini etkiler. Siber suç sürekli bir tehdittir ve biri kendi evine giren kadar zararlı olabilir. Kişi başına ortalama maliyet, 2012'deki 197 $ 'dan 2013 yılında 298 $' a% 50 oranında yükseldi ve saldırılar sofistike bir şekilde arttı. ABD'ye maliyet 113 milyar dolar.

Çevrimiçi Mali Dolandırıcılığı Tanınıyor

En yaygın çevrimiçi açık artırma türleri ve e-mağaza çığlıkları teslim edilmez, yanlış beyanda bulunur ve üçgenleştirme veya katır aldatmacasıdır. Bunlar bir şekilde ödeme şeklidir ve mallar sorunsuz gelir. Daha sonra, yetkili makamlar ödemenin yasadışı olduğunu bildiriyor.

Diğer formlar şunları içerir:

image


Kara piyasada ve sahte ürünler
Açık artırmalarda, sahiplerin ve ortakların birlikte fiyatlarını artırmak için mülklerinde teklif vermeleri için teklif verme
Sahte web siteleri içeren Escrow hizmet dolandırıcılık
Sahte ödeme planı
Yarışma ve Romance Sahteciliği

Çevrimiçi piyango, yarışmalar ve çekilişler
Ödüller ve Çekilişler dolandırıcılıkları
Online escort dolandırıcılığı
Yabancı piyango
ABD sakinlerini kullanarak yeniden yolculuk
Posta Sipariş Bride dolandırıcılığı
İnsan Doğasını Sömürüye Çıkarma

Spam gönderenler ve dolandırıcılar insan doğasını anlar ve avantajlarından yararlanırlar. Z
Sign In or Register to comment.