Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

7 Tips Voor relatieproblemen

Hieronder heb ik 7 veel voorkomende relatieproblemen neergeschreven en wat je er mogelijk tegen kan doen. Relatieproblemen lossen natuurlijk nooit zichzelf op, het is ook belangrijk dat jij deze tips zelf gaat gaan toepassen in jouw relatie.

Tips Bij Relatieproblemen #1

Aanvaard Het Dat Jullie Geen Contact Meer Hebben

Het is raar om uit elkaar te groeien en het brengt vaak vervelende zaken met zich mee die je liever niet ziet gebeuren. Of je definitief een einde gaat maken aan je relatie is natuurlijk nog altijd je eigen keuze. Anderen hebben hier niets over te zeggen. Aanvaarden dat uit elkaar gaan één van de mogelijkheden is om terug geruster door het leven te kunnen gaan geeft ruimte aan je situatie.

Wanneer jullie elkaar dan wat minder gaan zien en elkaar wat minder gaan horen, zal je merken dat jullie elkaar zullen missen en dat er mogelijkheden komen om eens met je partner over de relatieproblemen te praten.

Je kan ook eens rustig de tijd nemen voor jezelf om alles op een rijtje te zetten.

Tips Bij Relatieproblemen #2

Maak Duidelijke Keuzes

Alleen jij kan beslissen wat je wil. Sta ook op je strepen, laat je keuze dus niet beïnvloeden door je partner. Je moet steeds jezelf kunnen blijven, want vroeg of laat val je anders toch door de mand.

Op elk gebied geldt: jij kiest altijd zelf. Als je je tot iets gedwongen voelt maak je jezelf nodeloos klein, of de ander veel te groot. Als je vindt dat je voor iemand moet zorgen is het precies andersom: jij wordt groot, de ander wordt klein. Elke relatie heeft nood aan gelijkwaardigheid.

Tips Bij Relatieproblemen #3

Vervang Irritatie Door Interesse

Negatieve oordelen hebben een sterke invloed op je eigen beleving van de situatie. Als je ontevreden, geïrriteerd of geërgerd bent heb je minder ruimte om de ander te zien zoals die is. Nieuwsgierigheid naar wat de beweegredenen van de ander zijn helpt je om je irritatie bij te stellen. Als je de gebeurtenissen op zich kunt zien, als alleen maar dat wat er gebeurt, snap je dat jouw gevoel daar los van staat.

Jouw irritatie zegt meer over jezelf zegt dan over de ander. Als je begrijpt waarom de natte handdoeken altijd op de vloer blijven liggen heb je de ander beter leren kennen. Dat sterkt je in de keuzes die jijzelf kunt maken.

Tips Bij Relatieproblemen #4

Vervang Bezorgdheid Door Respect

Het is goed om voor een ander te zorgen. Het is echter kleinerend om te denken dat de ander het zonder jouw hulp niet redt. Bezorgdheid die verder gaat dan een aanbod tot hulp werkt verstikkend. Respecteer daarom wat de ander kiest en gun hem/haar de gelegenheid zelf een manier van omgaan met de problemen te vinden.

Respect kan je ook voor jezelf hebben. Dat wat jij bent en wat jij doet heeft recht op respect. Waar jij authentiek bent ben je onkwetsbaar. Wat een ander daar anders van denkt houdt voor jou nooit een afwijzing in, omdat je in jezelf gelooft.

Tips Bij Relatieproblemen #5

Praat Vanuit Jezelf

Het is het makkelijkste om naar iemand te luisteren die vanuit zichzelf praat. Wanneer je iets aan de ander wilt laten weten beperk je dan zoveel mogelijk tot jouw behoeftes, jouw wensen en jouw opvattingen. Laat de ander de ruimte om daar zelf een mening over te hebben. Dat betekent dat je de ander ook gelegenheid geeft jouw behoeftes niet belangrijk te vinden. Je mag ze zelf belangrijk vinden. Wat een ander vindt doet daar niets aan af. Dat doet ook niks aan jou af.

Praten vanuit jezelf betekent ook dat je de ander naar zijn/haar mening vraagt in plaats van die mening in te vullen.

Tips Bij Relatieproblemen #6

Luister Naar Elkaar

Communicatie is het houvast bij alle moeilijkheden in relaties. Praten wordt makkelijker als je weet dat de ander naar jou wil luisteren. Luisteren doe je door zelf niets te zeggen.

Als de communicatie met elkaar moeilijk is kun je een wisselgesprek houden. Spreek af dat je naar elkaar zult luisteren en bepaal – desnoods met een muntje – wie zal beginnen. Als de een gesproken heeft herhaalt de ander – in eigen woorden – wat de een gezegd heeft. Probeer dat zo zuiver mogelijk te doen. Laat interpretaties en reacties achterwege. Je laat daardoor merken dat je de ander hebt gehoord. Wissel daarna van rol.

Tips Bij Relatieproblemen #7

Geef Aandacht Aan Wat Je Belangrijk Vindt

Wie het druk heeft, of wie grote zorgen heeft is niet altijd vrij de tijd naar eigen believen in te delen. Je kunt dan het gevoel krijgen dat je geleefd wordt in plaats van dat je zelf leeft. Daarbij schieten vaak de dingen die je echt belangrijk vindt er bij in. Dat is een kromme situatie. Als je hele leven vooral gaat over andere dingen dan wat je zelf belangrijk vindt, dan is je leven hard op weg het leven van een ander te worden. Opnieuw aandacht geven aan wat voor jou belangrijk is laat de dingen die jij belangrijk vindt groeien. Daardoor wordt jouw leven meer en meer een leven dat ook bij je past.
Nog meer relatie advies nodig? Bekijk dan zeker eens https://ladykiller.nl/categorie/relaties/
Sign In or Register to comment.