Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

De 2-minutenregel voor computerbril kopen

De effecten met blauw LED-licht op het gezichtsvermogen dienen dringend te worden onderzocht, zo stelt de Gezondheidsraad.

Vorig jaar werden de Nobelprijs wegens de Natuurkunde toegekend met 2 Japanse wetenschappers die in de jaren ’90 zodra eersten blauw LED-gemakkelijk beschikken over ontwikkeld. De uitvinding betreffende blauw LED-licht was de laatste stap teneinde met groen en rood LED-lichtwegend witte LED-lampen te mogen vervaardigen. “Door de uitvinding aangaande LED-lampen hebben we duurzame en efficiëntere alternatieven tot de beschikking vervolgens andere lichtbronnen”, zo motiveerde een Koninklijke Zweedse Academie aangaande Wetenschappen de toekenning.

Heden de dag is energiezuinige LED-verlichting wereldwijd op omvangrijke schaal aangewend. Het in weerwil aangaande internationale onderzoeksrapporten waarin gewaarschuwd wordt voor mogelijke gevaarlijke effecten wegens een ogen (beschadiging netvlies) als wij langdurig aan LED-verlichting en blauw LED-gemakkelijk in dit speciaal worden blootgesteld. En het worden wij, denk aan het pc- en tv-beeldscherm, mobieltje en tablet. Ons zorgzame schermfabrikant zegt om die reden een techniek te beschikken over ontwikkeld waarmee blauw LED-licht voor 90 procent wordt gereduceerd.

Ondertussen is men ook bij een Gezondheidsraad wakker geworden. “LED-gemakkelijk kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen en er horen te consumenten door fabrikanten op gewezen geraken”, meldt een raad heden. “We weten dat het blauwe gemakkelijk dat in LED-verlichting zit potentieel blauw led licht huid funest is voor een ogen, doch het is onduidelijk of een mate waarin we eraan blootgesteld worden funest kan zijn”, legt ons woordvoerder uit. “Steeds meer lieden gluren er steeds meer naar. Daar waar ligt een grens en kunnen we daar ook niet betreffende zijn allen overheen?”

Een Gezondheidsraad acht dit ook aangaande omvangrijk belang het er onderzoek gedaan wordt tot de risico’s met LED-verlichting, zowel wegens de biologische klok wanneer wegens de ogen. “Wanneer dit feitelijk zo is het via een blootstelling aan LED-gemakkelijk de ogen gespleten raken, hebben wij betreffende ons omvangrijk probleem voor de volksgezondheid te vervaardigen”, aldus een woordvoerder. “Gezien de hoge vlucht die een inzet over LED’s heeft genomen, en tot verwachting zal blijven nemen, kan zijn het raadzaam om hier uit voorzorg onderzoek naar te laten verrichten.” Een Gezondheidsraad pleit nader vanwege een ontwikkeling van producten die LED-lichtwegend betreffende minder blauw afgeven.

Sign In or Register to comment.